В четвъртък облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана,

...
В четвъртък облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана,
Коментари Харесай

Времето в четвъртък: Облачно над по-голямата част от страната

В четвъртък  облачността над по-голямата част от страната ще е раздрана, междинна и висока. В низините и равнините още веднъж ще се образува ниска облачност или мъгла, като видимостта ще остане понижена и в часовете до обяд. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, в Дунавската низина – от изток-североизток.

Атмосферното налягане постепенно ще се намалява и след обяд ще е близо до междинното за месеца.

Минималните температури ще са сред и , в София – към ; оптималните ще са сред 15° и 20° , по-ниски в крайните източни региони, в София – към 15° . Привечер от югозапад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява и през нощта против петък тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд.

Няма оповестени предупредителни кодове за рискови феномени. Картата на Национален институт по метеорология и хидрология е оцветена в зелено.

Над Черноморието в часовете до обяд ще е облачно и мъгливо. Около пладне видимостта ще се усъвършенства, ниската облачност ще се раздра и ще намалее. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред и 11° . Температурата на морската вода е към . Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността преди обяд ще забележителна, а след обяд раздрана, най-вече междинна и висока. Привечер от запад ще се усили и вплътни, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан южен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11° , на 2000 метра - към .

В петък и събота ще доминира облачно време. На места, основно в Западна и Централна България ще има и превалявания от дъжд, в планините над 1800-2000 м - от сняг. Значителни по количество ще са в крайните югозападни региони. Вятърът ще е слаб, в източните региони - сдържан, в петък - от изток, в събота - от североизток. Минималните температури ще бъдат сред и 10° , а дневните ще се намаляват и в събота оптималните ще са сред и 13°

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР